Torsdag 18 Mars

Kära läsare! 
 
Jag känner att jag behöver ta igen lite nu. Jag gick till den mest centrala nagelsalongen i Eksjö, som sköttes av en vietnamesisk familj. Tjejen som egentligen skulle göra mina naglar var och hämtade deras barn på dagis, så att hennes man fick rycka in. Han var toppen! nogrann och trevligt bemötande. 
När gelénaglarna skulle torka i UV-lampan så brann det till vid varje finger. Det gjorde så ont så att jag trodde att fingrarna skulle brinna upp på de korta sekunderna. 
 
En obehaglig känsla som jag aldrig har varit med om tidigare. Han berättar för mig att jag ska ta ut handen, och trycka till fingertopparna i bordet några gånger, och det lättade faktiskt innan jag kunde lägga in fingrarna igen och låta gelén torka. Han frågar sedan mig om jag hade använt acryl, vilket jag tidigare hade haft. Då förklarar han att acryl innehåller en kemisk substans som man använder för att fästa naglarna med. Därför blir dina naturliga naglar mycket känsligare när de kommer i kontakt med hög värme. 
 
Acryl är plast, och tyckte personligen inte att det var lika bekvämt att bära. Dessutom var det lättare att fastna, och kan skada din naturliga nagel. Vilket faktiskt hände mig, så jag fick klippa ner naglarna lite, men va försiktig! Det är inte ett beslut man kan ta, utan en eftertanke. 
 
Därför föredrar jag numera alltid gelénaglar! 😊💅
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg