Barn och skärmtid!

 
Här ligger jag i Gullarp och funderar. Äter lite flingor och dricker det sista kaffepulvret från skafferiet. Jag tittade på en väldigt intressant avsnitt på SVT,
om en perfekt förälder där skådespelaren Erik Johansson i denna dokumentär berättar och tar reda på hur mycket tid barn faktiskt spenderar framför sina IPads, och mobiler istället för att lära sig att umgås, och upptäcka det liv som finns runtomkring dom. Barn behöver ha regler och rutiner som dom kan förhålla sig till. Psykolog Siri Helle menar att barn under 2 år inte ska ha någon skärmtid alls. Medan lite äldre barn kan få en högst timme menar studierna om barns utveckling.
 
Vi lever i ett samhälle där allt kretsar runt internet. Erik besöker en familj som har valt att leva ett liv utanför alla skärmar. Barnen i familjen tillbringar sina dagar efter skolan med sällskapspel, lekar och umgänge med familjen. Mamma Gabriella vill informera hur viktigt det är att föräldrar engagerar sig, och visa barnen att de kan sysselsätta sig att själva och använda sin egen fantasi till saker de tar sig för. Umgås, gör saker med dina barn! Låt dom känna sig delaktiga.
Det är är aldrig ett bra tecken att ta fram ipads så fort dom blir uttråkade och gnäller lite.
 
Det är en stark synpunkt som både jag och Patrik delar gemensamt, när det kommer till våra framtida barn. Den tiden man har med sina barn ska man framförallt ta vara på, för den varar inte förevigt.
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg