Natten som förändrade allt..


Det är en ljuvlig sommarkväll år 1999 i Torne. Mormor hade nyligen gått bort och det var ett sorgeår i familjen, och särskilt för de som stod henne närmast.
 
Natten som skulle bli en trevlig danskväll avslutades i katastrof. På scen uppträder Charlotte Nilsson som slog igenom med låten tusen och en natt. Man kunde knappt höra varandra prata när de spelade så hög musik. Min lillasyster kom bort i folkvimlet. Vi frågade förtvivlat runt och visade upp en bild på henne med min mobilkamera. Men ingen hade sett den lilla 6-åriga flickan med ljust hår. Paniken växte bara mer och mer och vi letade förbrilt efter henne. Vi splittrade på oss. Jag och mamma gick åt ett håll och moster åt det andra. Under tiden satt morfar med sina vänner och drack bärs efter bärs, och skämde ut sig. 
 
Han drack sig redlös och det skrämde mig. Mamma försökte lugna mig, och förklarade att hon hade sett värre. Men jag tänkte ändå stackars mamma. Nu måste hon hålla koll på Michelle och sin berusade pappa. Några timmar senare dök en vänlig kvinna upp med en söndergråten flicka i hand som tur var Michelle. I nästa ögonblick ser vi skymten av syrener, och magen vred sig av oro.
Vi rusar fram för att kolla vad som hade hänt. Kanske var det bara något fylle slagsmål eller annat? Det var ambulansen. Nedanför trappan till baren låg morfar och svamlade och blödde från pannan. Han hade ramlat omkull och slagit sig ganska ordentligt på trappsteget. 
 
Både mamma och moster skämdes och försökte hjälpa ambulans personalen med att få upp morfar på benen, men det var inte det lättaste eftersom han vägde några ton.Både jag och min syster grät av oro eftersom vi inte riktigt förstod vad som hände. Jag försökte trösta lillasyster och tog henne i handen medan vi stod brevid  mamma och moster när de vinkade av morfar som for iväg i ambulansbilen. Jag hade mardrömmar i flera veckor efteråt, så jag fick lyssna på flera barnvisor för att kunna somna på kvällarna. Än idag har jag svårt för att lyssna på den schlager låten, eftersom den gör sig påmind om den kvällen.
 
Vila nu i frid och ta hand om varandra 🌸 
 
❤️ Mormor Hjördis +1999
❤️  Morfar Göte + 2002
 
 
 
Visa fler inlägg