Michelin restaruangen- dec 2021

                                        Middag i Spielsalen- Trondheim 
 
 
Den här dagen skulle Patriks kusin ta oss till en av Trondheims fina michelin restaruanger.
Tro mig, det här är en upplevelse som man själv måste uppleva för att kunna förstå. Om man ville, så kunde man även boka bord så att man fick sitta längs med bardisken för att titta hur kockarna tillagar maten. Men det är en en annan summa det, om man vill lyxa till det ytterligare en nivå.
 
Det var som att bli serverad i första klass på Titanic. Som smakprov så prövade Patrik att smaka på äkta kaviar, medans vi tjejer väntade på förrätten med varsitt glas champagne. Vi blev serverade sju olika sorters vin, som sedan skulle blandas tillsammans med maten för att höja smakupplevelsen. Vi fick in sammanlagt sju till åtta små rätter som blev en riktigt smak explosion, med de ingridienser som de här enastående mästerkockarna hade lagt ihop. 
 
Varje rätt var olik den andra. Men det var ju ren matorgasm! Grejen är att de serverar dig dessa minimalt små rätter för att du ska orka få i dig allt som menyn erbjuder. Och med dessa olika smaker som smälter i munnen, så var varje vin en bra kombination till varje rätt. För att inte tala om desserten som även den var gudomlig. Jag kunde höra änglakören jubla! 
 
Vid sista rätten så började jag äntligen känna igen min mättnadskänsla. När vi väl skulle resa oss upp och tacka för oss, och betala notan...så kände vi oss som uppblåsta ballonger. Jag som i grund och botten inte är någon direkt stordrickare, så fick jag armkroka kusinen för att inte vingla omkull, men det gick bra. Jag somnade rätt fort den kvällen.😂
 
Men denna fantastiska smakupplevelse lever man länge på, och dessutom är det en restaruang man inte besöker allt för ofta. Ett tips till alla gorméer där ute, så bör ni ha med er en rejäl hacka, för att veta vad som förväntas. Jag lovar. Ni kommer att bli blowminded. 😍
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg